Koristim ovu priliku da u ime Udruge Janjevo-Zagreb, svoje osobno ime i ime svih sudionika zahvalim suorganizatorima smotre Župnom uredu Janjevo s župnikom don. Matejom Palićem, Udruzi Sv. Nikola s djecom i mladeži Janjeva za nezaboravne trenutke koje su nam pružili tijekom boravka u Janjevu.
Također zahvaljujemo svim stanovnicima Janjeva koji su svojom toplinom i angažmanom doprinijeli da cjelokupni program protekne u ozračju druženja svih prisutnih kroz otkrivanje, razvijanje, poticanje kreativnosti, stvaralaštva kroz radove djece i mladeži janjevačke zajednice.
Posebnost 3. smotre “Dani Janjevačke riječi” je u tome što se održala po prvi puta u kolijevci Janjevačke zajednice, koja gaji i njeguje višestoljetnu tradiciju kulture, govora i običaja janjevačke zajednice. Teme radova smotre “Dani Janjevačke riječi” vezane su uz literarno stvaralaštvo, dramsko-scensko stvaralaštvo, likovno stvaralaštvo, glazbeno-plesno stvaralaštvo i filmsko-fotografsko stvaralaštvo Janjevačke zajednice.

Na 3. smotri „Dani Janjevačke riječi“ sudjelovale su slijedeće OŠ i Udruge;

Janjevo, Župni ured Janjevo i Udruga Sv. Nikola
Iz Janjeva na 3. smotri sudjelovalo je 21 djece i mladeži u dramsko scenskom, literarnom i likovnom stvaralaštvu.

Kistanje, OŠ „Kistanje“
Iz Kistanja na 3. smotri sudjelovalo je 12 djece iz OŠ „Kistanje“ u literarnom i likovnom stvaralaštvu.

Kistanje, Udruga mladih Atlas
Iz Kistanja na 3. smotri sudjelovalo je 8 mladih u dramsko scenskom i literarnom stvaralaštvu.

Zagreb, OŠ „M. Jurić Zagorka“ i OŠ „M. Lovrak“
Iz Zagreba na 3. smotri sudjelovalo je ukupno 24 djece.

OŠ „M. Jurić Zagorka“ 16 djece u literarnom, likovnom, glazbenom i filmskom stvaralaštvu.
OŠ „M. Lovrak“ 8 djece u literarnom i likovnom stvaralaštvu

Na 3. smotri „Dani Janjevačke riječi“ ukupno je sudjelovalo 65 djece i mladeži. Najboljim radovima u pojedinim i zajedničkom stvaralaštvu dodijeljeno je ukupno 19 Diploma, svim sudionicama 3. smotre „Dani Janjevačke riječi“ dodijeljene su Zahvalnice za sudjelovanje.
Zahvaljujemo svim donatorima iz Janjevačke zajednice u Janjevu, Kistanju i Zagrebu koji su zdušno i nesebično donirali sredstva za održavanje navedene kulturne manifestacije u rodnom nam Janjevu. Ovo je vrlo bitan i hvale vrijedan trenutak u kojem se još uvijek vidi zajedništvo i osjećaji za očuvanjem kulture, govora i običaja janjevačke zajednice.
Napominjemo da smo unatoč redovito podnijetoj natječajnoj dokumentaciji o programu smotre prema Ministarstvu kulture i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta dobili negativan odgovor, a od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport dobili veliko obećanje o doniranju programa, a od obećanja dobili smo samo naznaku o mogućoj uplati sredstava dostatna samo za plaćanje cestarine u jednom smjeru.
Neizmjerne zahvale našim domaćinima i suorganizatorima smotre Župnom uredu Janjevo s župnikom don. Matejom Palićem, Udruzi Sv. Nikola iz Janjeva s predsjednikom gosp. Sebastijanom Čolakić i svim Janjevkama i Janjevcima koji su nam pružili nezaboravne trenutke tijekom boravka u Janjevu.
Velika hvala djeci i mladeži Janjeva, koji od samog početka održavanja smotre „Dani Janjevačke riječi“ redovito sudjeluju kao nezaobilazni i bitni čimbenici manifestacije.
Zahvaljujemo se direktorima i djelatnicima OŠ Janjevo gđ. Olgi Gucić, gosp. Bajramu Gašiju i gosp. Milošu Đorđeviću na ukazanoj srdačnosti i domaćinstvu u odvijanju programa u prostorima OŠ „Janjevo“.
Zahvaljujemo svim uzvanicima koji su popratili program 3. smotre „Dani Janjevačke riječi“ ; Hrvatskom veleposlanstvu u Prištini, Norveškom veleposlanstvu u Prištini, Ministarstvu Energetike i Ekonomije Vlade Republike Kosova, Ministarstvu Kulture Vlade Republike Kosova, Islamskoj vjerskoj zajednici u Janjevu i Ljipljanu, Policijskim postajama u Lipljanu i Janjevu … itd.
Zahvaljujemo svim dolje nazočnim školama i udruzi iz RH koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli da se kulturna manifestacija „Dani Janjevačke riječi“ po prvi puta održi u kolijevci Janjevačke zajednice, i to;

OŠ „Marije Jurić Zagorke“ , ravnatelju g. Željku Kelavi, mentorima prof. Nataši Jakob, prof. Meliti Forjan i prof. Josipu Cirimotić,
OŠ „Mate Lovrak“, gđ. ravnateljici Alemki Pliestić i prof. Mariu Gečević,
OŠ „Kistanje“ iz Kistanja, g. ravnatelju Karlu Cacović, prof. Toniju Plavčiću,
Udruga mladih Atlas s predsjednikom udruge gosp. Paškom Ivanovićem.

Zahvaljujemo predsjednici povjerenstva literarnog stvaralaštva gospođi prof. Biserki Glasnović, koja od samih početaka redovito prati, podržava i sudjeluje u projektu smotre na dobrobit cjelokupne janjevačke zajednice.
Zahvaljujemo svim profesoricama i profesorima koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati smotri, voditeljima, mentorima, članovima povjerenstava, roditelja u pratnji djece prisutnim gostima, donatorima i članovima Udruge Janjevo-Zagreb i svim ljudima dobre volje koji su na bilo koji način doprinijeli realizaciji navedenog projekta.
U ime Udruge Janjevo-Zagreb pozdravljamo sve Janjevke i Janjevce, te cijenjene prijatelje Janjeva ma gdje bili.
Pozivamo sve ljude dobre volje na 4. smotru „Dani Janjevačke riječi“ koja će se održati 2013. godine u Zagrebu.

S osobitim poštovanjem,
Predsjednik
Josip Dodić i.g.

Attachments
  • janjevo_travanj-2012-251
  • janjevo_travanj-2012-193
  • img_7464
  • img_7438
  • img_7157-2
  • img_7130
  • img_7089

Povezano