P O Z I V
za sudjelovanje na 3. (trećoj) smotri literarnih, dramsko-scenskih, glazbeno-plesnih, filmskih, likovnih i fotografskih radova pod nazivom
„DANI JANJEVAČKE RIJEČI“ – travanj 2012. godine

Udruga Janjevo-Zagreb kao organizator smotre, Župni ured Janjevo i Udruga Sv. Nikola iz Janjeva kao suorganizatori smotre, pozivaju Vas na 3. smotru «Dani Janjevačke riječi» koja će se održati u Janjevu.
Posebnost 3. smotre «Dani Janjevačke riječi» je u tome što će se po prvi puta održati u Janjevu. Janjevo je kolijevka Janjevačke zajednice, koja gaji i njeguje višestoljetnu tradiciju kulture, govora i običaja zajednice.

Teme radova trebaju biti vezane uz etnografsku, jezičnu i glazbenu baštinu janjevačke zajednice u Hrvatskoj i izvan nje.
1. Literarno stvaralaštvoRadovi trebaju biti pisani na janjevačkom govoru. Učenik može sudjelovati na smotri samo s jednim radom.
2. Dramsko i scensko stvaralaštvoScenski nastupi na janjevačkom govoru podrazumijevaju pojedinačne i skupne
scenske nastupe koji ne smiju biti duži od 15-20 minuta.
3. Glazbeno i plesno stvaralaštvoŠkola, udruga ili skupina mladih koja pohađa školu može poslati pojedinačne ili skupne nastupe.
4. Filmsko i fotografsko stvaralaštvoFilmski i fotografski radovi mogu trajati najviše deset (10) minuta
5. Likovno stvaralaštvoŠkola, udruga ili skupina mladih koja pohađa osnovnu ili srednju školu može poslati najviše deset (10) radova.
Na smotri sudjeluju djeca i mladež iz Janjeva, Kistanja i Zagreba.
Posebnost smotre je u tome što su nosioci smotre djeca i mladež, stvaratelji uradaka koji tematiziraju život janjevačke zajednice na janjevačkom govoru.

VREDNOVANJE RADOVA: Tri najbolja rada u kategoriji dobivaju diplomu.
Svi sudionici dobivaju zahvalnicu za sudjelovanje.

ROK PRIJAVE : 01. ožujka 2012. godine

ADRESA: ZA DANE JANJEVAČKE RIJEČI
Maslinska 16c, 10040 Zagreb i
ili na email: info@udrugajanjevozagreb.hr

Prijavnicu za smotru možete skinuti ovdje.

Attachments

Povezano