Udruga Janjevo-Zagreb kao organizator smotre, suorganizatori – Udruga sv. Nikola iz Janjeva, Udruga mladih Atlas-Kistanje i Župni ured Janjevo., pozivaju Vas na 6. Smotru “Dana Janjevačke riječi” koja će se održati od 1. do 3. svibnja 2015. u Janjevu.
Posebnost 6. Smotre “Dana Janjevačke riječi” je u obilježavanju 712. obljetnice prvog spomena Janjeva, opstojnosti Hrvata na Svrha održavanja navedenog projekta je očuvanje kulturne baštine, tradicije, govora i običaja Janjevačke zajednice.

Teme radova trebaju biti vezane uz etnografsku, jezičnu i glazbenu baštinu janjevačke zajednice u Hrvatskoj i izvan nje.
1. Literarno stvaralaštvo – radovi trebaju biti pisani na janjevačkom govoru, Učenik može sudjelovati na smotri samo s jednim radom.
2. Dramsko i scensko stvaralaštvo – scenski nastupi na janjevačkom govoru podrazumijevaju pojedinačne i skupne scenske nastupe koji ne smiju biti duži od 15-20 minuta.
3. Glazbeno i plesno stvaralaštvo – škola, udruga ili skupina mladih koja pohađa školu može poslati pojedinačne ili skupne nastupe.
4. Filmsko i fotografsko stvaralaštvo – filmski i fotografski radovi mogu trajati najviše deset (10) minuta
5. Likovno stvaralaštvo, škola – udruga ili skupina mladih koja pohađa osnovnu ili srednju školu može poslati najviše deset (10) radova.
Na smotri sudjeluju djeca i mladež iz Janjeva, Kistanja i Zagreba.
Posebnost smotre je u tome što su nosioci smotre djeca i mladež, stvaratelji uradaka koji tematiziraju život janjevačke zajednice na janjevačkom govoru.

VREDNOVANJE RADOVA:
Tri najbolja rada u kategoriji dobivaju diplomu.
Svi sudionici dobivaju zahvalnicu za sudjelovanje.

ROK PRIJAVE: do 1.4.2015. g.
ADRESA: ZA DANE JANJEVAČKE RIJEČI
Papučka 6, 10040 Zagreb
ili na email: info@udrugajanjevozagreb.hr

Prijavnicu za Smotru možete preuzeti ovdje

 

Attachments

Povezano