Ovogodišnja, osma po redu, smotra Dani janjevačke riječi održava se u Kistanjama od 21. do 23. travnja 2017. godine u sklopu proslave 20. obljetnice dolaska prvih janjevačkih obitelji u Kistanje. Okosnica i tema smotre su blaženici iz Janjeva i Vrnavokola fra Serafin Glasnović Kodić i don Antun Muzić.
Tako ćemo u petak prikazati dokumentarni film „Svete vjere mučenici – Hrvatski blaženici iz Janjeva i Vrnavokola“, scenarista i redatelja Boža Vodopije. Riječ je o filmu u kojem su predstavljeni novi hrvatski blaženici fra Serafin Glasnović Kodić iz Janjeva i don Anton Muzić iz Vrnavokola, a koji su na svečanosti u Skadru 5. studenog 2016. godine, među trideset i osam albanskih mučenika, proglašeni blaženima, te sluga Božji fra Alojzije Palić, koji je zbog odanosti Katoličkoj vjeri 1913. godine ubijen na Kosovu. Također, premijerno ćemo prikazati i dokumentarni film «Povratak» snimljen prije 20 godina prilikom doseljenja prvih janjevačkih obitelji u Kistanje.
U subotu je centralno događanje smotre, program započinjemo u 10 sati prikupljanjem radova a nakon toga ćemo na kistanjskom stadionu podržati starije pionire NK Janjevo koji su pobjednici županijskog prvenstva u nogometu.
Nakon natjecanja u starim janjevačkim igrama i krizu znanja, predstavit ćemo sve pristigle radove, pogledati i poslušati uratke sudionika i podijeliti nagrade. Po završetku svečanosti u restoranu Burnum očekuje nas proslava Rifane. U nedjelju, Sveta misa je u 9 sati, a nakon mise krećemo na izlet u NP Krka i Visovac. Po povratku pozdravit ćemo se sa sudionicima iz Zagreba i Janjeva do nove smotre koja će biti u Zagrebu kako bismo X. jubilarnu smotru proslavili u Janjevu.

Brošura

Attachments