Smotra „Dani janjevačke riječi“ održava se svake godine naizmjenično u Zagrebu, Kistanjama i Janjevu, te označava literarno, dramsko-scensko, filmsko, fotografsko, glazbeno i plesno stvaralaštvo Janjevaca iz Zagreba, Kistanja i Janjeva na janjevačkom govoru a s temama iz života janjevačke zajednice u Matici i izvan nje. Tema ovogodišnje smotre posvećena je  blaženicima fra Serafinu Kodiću – Glasnoviću i don Antonu Muziću.

Posebnost  Smotre je u tome što će nosioci biti djeca i mladež, stvaratelji uradaka koji tematiziraju život janjevačke zajednice na janjevačkom govoru.

Ovogodišnja, osma po redu smotra „Dani janjevačke riječi“ održat će se u Kistanjama od 21. do 23. travnja 2017. godine u organizaciji Udruge Janjevo Zagreb iz Zagreba i Udruge mladih ATLAS iz Kistanja.

Posebna nam je čast da Vam u ime organizatora i sudionika uputimo poziv na svečano otvaranje 8. Smotre „Dani janjevačke riječi“, koja se ove godine održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u sklopu programa 20. obljetnice dolaska prvih janjevačkih obitelji u Kistanje.

Svečano otvaranje i program Smotre održati će se u subotu, 22. travnja, 2017. s početkom u 18:30 sati, u O.Š. Kistanje u Kistanjama, uz nazočnost sudionika i gostiju.

PROGRAM SMOTRE